Збір кукурудзи 02.11.2015

2 листопада на мотижинському полі урочисто розпочався збір кукурудзи, яка була засіяна в рамках діяльності громадської організації "Об'єднання аграріїв".

Збір кукурудзи 02.11.2015Збір кукурудзи 02.11.2015Збір кукурудзи 02.11.2015


Кукурудза – одна з основних культур сучасного світового землеробства. Це культура різнобічного використання з високою врожайністю.

Важливою складовою всього зернового господарства України є виробництво зерна кукурудзи. Її сучасне народногосподарське значення, зокрема забезпечення надійного зернофуражного балансу, не має альтернативи. Ця культура великою мірою визначає не тільки економічний стан тваринництва, але й зернової галузі в цілому.

У зерні містяться вуглеводи (65–70 %), білок (9–12 %), жир (4–8 %), мінеральні солі й вітаміни. Із зерна отримують борошно, крупу, пластівці, крохмаль, етиловий спирт, глюкозу, цукор, сиропи, масло, вітамін Е, аскорбінову кислоту, а також використовують для виробництва різних сортів пива.

Починаючи з 2010 року Україна вдвічі збільшила посівні площі кукурудзи, а врожайність цієї культури зросла втричі.

Збір кукурудзи 02.11.2015Збір кукурудзи 02.11.2015


Громадська організація "Об'єднання аграріїв" долучилася до посіву цієї культури. В рамках проекту "Кукурудза" в травні в Мотижині було засіяно 50 гектарів поля насінням кукурудзи. І тепер прийшов час збирати плоди.

Комбайн, що збирає кукурудзу, американсього виробництва, і на сьогодні це одна з найпотужніших машин в Україні. Зерно автоматично відділяється від качанів та потрапляє в контейнер. Потім його висипають в мішки.
Комбайнери люб'язно погодилися підвезти команду Агро-ТВ у кабіні своєї машини до Аграрного хутора, де відвантажили останню партію зерна.